×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM
  • Ortalamam 2.20’ın altında, yine de başvuru yapabilir miyim?
    Başvuru yapabilirsiniz fakat başvurunuz yeterlilik kriterini karşılamayacagı için geçersiz sayılacaktır.
  • İnternet çıktısı olarak aldığım transkriptimle başvuru yapabilir miyim? 
    Başvurunuz sırasında Ögrenci İşleri Müdürlügü’nden alınan transkriptinizi sunmanız gerekmektedir.
  • Başvuru formumu bölüm Erasmus koordinatörüme onaylatmadım, bir şey olur mu?
    Başvuru formunu Evrak Ofisi’ne teslim etmeden önce mutlaka bölüm Erasmus Koordinatörüne onaylatmanız gerekmektedir. Aksi takdirde ofisimize ulaşsa bile degerlendirmeye alınmayacaktır.
  • İkili anlaşma listesinde yer almayan bir okulu tercih edebilir miyim?
    Tercihlerinizi sadece ikili anlaşma listesinde sizin bölümünüz için belirtilmiş okullar arasından yapmanız gerekmektedir. Ancak bir sonraki dönem için yazışmaları bizzat başlattıgınız bir okul ile anlaşma yapılmasını saglayabilirsiniz.
  • Dördüncü sınıf ögrencisiyim, Erasmus ögrencisi olabilir miyim?
    Eger Erasmus döneminde 30 AKTS’lik ders yükünüz olacaksa (yani Erasmus döneminiz süresince tam zamanlı ögrenci olacaksanız) ve mezuniyetiniz için bu derslerin hepsinden geçmeniz gerekiyorsa, Erasmus ögrencisi olabilirsiniz. Eger mezuniyetiniz için 30 AKTS’den az kredi almanız size yetiyorsa, bu durumda bölüm Erasmus koordinatörünüz ile görüşmeniz gerekmektedir.
  • AT 11 Belgesi nedir
    SSK’lı olan herkesin SGK genel Müdürlüğü, Yurt Dışı İşlemleri Bürosundan bu belgeyi talep edebilir. Bu belge, öğrencilerin Türkiye ile Sosyal Güvenlik Anlaşması olan ülkelerde (ülkeler için tıklayınız) eğitim / staj için bulundukları süre içerisinde Türkiye’deki Sağlık     güvencelerinin devamını ifade eder ve sağlık  hizmetlerinden  bu ülkelerini sağlık politikaları kapsamında yararlanabilmelerini sağlar      (diş muayenesi hariç). AT /11 Belgesi SGK Kurumu Başkanlığı Ankara Sigorta İl Müdürlüğü Ulucanlar Sosyal Güvenlik Merkezinden      (Ulucanlar – Ulus) temin edilebilmektedir.
  • ​Aldığım hibe desteği oradaki tüm masraflarım için yeterli midir?
    Avrupa Birliğinden alacağınız hibe desteği malesef tüm harcamalarınıza yetmeyecektir. Bu sebeple harcamalarınızda tutumlu davransanız bile cebinizden bir miktar fazladan para çıkacaktır.
  • ​Pasaport ve vize işlemlerini kendim mi yapmak zorundayım?
    Evet. Pasaport ve vize işlemleri öğrencilerin sorumluluğundadır.
  • Vize için ne kadar zaman önce başvurmam gerekiyor?
    Erasmus öğrencisi seçildikten hemen sonra gideceğiniz ülkenin konsolosluğunu veya büyükelçiliğini arayınız. Bazı ülkelerde vizenin verilmesi 3 aya kadar çıkabilmektedir.

 

  • 2020-2021 Döneminde Hareketlilikten Faydalanacak Öğrencilerimiz için Hibe tutarları henüz AB tarafından belirlenmemiştir

2019-2020 Erasmus+ Dönemi Yenilenen Hibe Tutarları

Hayat pahalılığına göre ülke türleri Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler Aylık Öğrenci Öğrenim Hibesi (€) Aylık Öğrenci Staj Hibesi (€)
1. ve 2. Grup Program Ülkeleri  Danimarka,  Finlandiya, İrlanda,  Lihtenştayn, Norveç, İsveç, Birleşik Krallık, İzlanda, Lüksemburg,Avusturya, Belçika, Fransa,   Almanya, Yunanistan, Hollanda, Portekiz,  İtalya, İspanya, Malta 500 600
3. Grup Program Ülkeleri Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya,  Polonya, Romanya, Slovakya, Makedonya, Türkiye, Slovenya, Hırvatistan 300  400